Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suntparinte.ro Cele mai frecvente zece temeri ale prescolarilor

ro

22 May, 2014 09:12 2521 Marime text
Copiii pot avea multe frici, iar noua, adultilor ne este destul de greu sa le oferim siguranta de care au nevoie in fiecare moment. Exista cateva frici pe care copiii le au mai frecvent si este important ca parintii sa le cunoasca pentru a-si putea ajuta copiii sa-si depaseasca momentele de nesiguranta.

Iata cele mai frecvente frici ale celor mici:

1. Frica de intuneric. Ce gandeste copilul: “In intuneric se poate ascunde orice: fantome, oameni rai, animale periculoase, monstri..”. Citeste mai multe despre frica de intuneric la copii.
Ce poti sa faci ca parinte? Frica de intuneric e printre cele mai comune in randul celor mici. Pentru a o combate, invata-ti copilul cum sa aprinda si sa stinga singur luminile din camere si in special din dormitorul lui. Permite-i sa inteleaga ca poate avea control asupra acestui aspect. In plus ajuta-l sa cunoasca mai multe despre ce inseamna intunericul si noaptea, intr-o plimbare, impreuna, discutand lucruri interesante si curiozitati. De asemenea, iti recomandam o poveste terapeutica il poate ajuta pe copil sa depaseasca mai usor aceasta teama.

Articolul integral pe Suntparinte.ro

Din aceeaşi categorie Cum poti schimba comportamentul dificil al copiilor?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii