Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocuri pentru copii la malul marii

ro

24 Jul, 2013 09:12 3230 Marime text
Malul marii este ideal jocurilor pentru copii: aici, cei mici pot nu doar sa se distreze, ci si sa invete despre natura sau sa realizeze diverse proiecte de constructie.

Puneti-va deci costumele de baie, un strat gros de crema de protectie solara si... start!

Construiti un umbrar
Acesta este un mod simplu de a invata despre traiectoria soarelui. Ai nevoie de patru bete lungi si ascutite, elastic, carioci si hartie. Cei mici pot marca schimbarea umbrei la fiecare 15 minute si sa faca un grafic al miscarii soarelui.

Lectia de biologie
Dupa reflux, cand apa se retrage, cauta vietati marine (stele de mare, melci, meduze) si prezinta-le copilului pe scurt, vorbindu-i pe intelesul sau.

Faceti o cutie Zen
Fa rost de o cutie de carton – chiar si una de pantofi –, mergeti pe plaja si puneti in ea nisip. Copiii pot aduna in ea scoici si pietre, ca mai apoi sa construiasca o... gradina.

Zmeul copilariei
Ai nevoie de stinghiute de lemn, o punga de hartie maro, mare, desfacuta, carioci, hartie creponata si sfoara.

Bijuterii marine
Pune copiii sa adune cochilii de melci egale ca dimensiuni, sa le vopseasca si apoi sa le insire. Vor fi incantati sa confectioneze aceste coliere cu manutele lor!

Inregistreaza valurile
Cand marea este agitata, stai cu micutul la mal si pune-l sa inregistreze zgomotul valurilor. Pune-i caseta seara si sa nu te mire daca „melodia marii“ il va adormi.

Jucati X si O
Ai nevoie de doua bete si un loc drept, acoperit cu nisip. Desenati celebrul tabel si jucati-va, avand grija sa terminati pana cand vine valul sa-l stearga.

Intreceri cu barcute
Din cateva coli de hartie poti confectiona barcute. Fiecare copil isi va desena pe aceasta un semn distinctiv, apoi barcutele vor fi lansate la apa, iar cea mai buna sa castige!

Vanatoare de „comori“
Da-le copiilor o galeata, un aparat foto si o lista cu ce trebuie sa gaseasca. Include obiecte precum scoici sau pietre colorate, dar si unele ce nu pot fi carate (de exemplu, o umbrela de plaja rosie sau doua fete in costume de baie albastre). Vor trebui sa faca poze obiectelor pe care nu le pot aduce. Primul care ajunge inapoi la patura castiga. Musai trebuie insotiti de un adult!

Sursa: parinti.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii