Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu are voie sare?

ro

02 Jul, 2013 09:25 1868 Marime text
Ai inceput diversificarea bebelusului si ai fost sfatuita sa nu pun niciun firicel de sare in mancarica lui. Te intrebi ce rau ar putea sa-i faca?!

De ce nu are voie sare?

Afla, in primul rand, ca bebelusul nici macar nu face diferenta intre o mancare cu sare si una fara sare. Diferenta apare insa… atunci cand vine vorba despre riscurile care pandesc sanatatea copilului care primeste sare adaugata in preparatele pe care le consuma.
Sarea, periculoasa pentru bebelus

Bebelusul are un sistem digestiv extrem de fragil si niste rinichi si mai fragili, care nu sunt capabili sa proceseze sarea. Mai tarziu, consecintele asupra sanatatii lui pot fi dezastruoase, de la hipertensiune arteriala si obezitate pana la insuficienta renala.

Reguli de utilizarea a sarii in alimentatia copilului

Cata vreme copilasul este exclusiv alaptat la san sau cu lapte formula, nu are nevoie de niciun strop de sare, pentru ca atat laptele matern cat si cel formula contin cantitatea optima de sare de care acesta are nevoie.
O data cu diversificarea, adica de pe la varsta de 6 luni, unele mamici sunt tentate sa foloseasca sarea in prepararea supitelor sau piureurilor servite celui mic.

Gresit! Pana la implinirea varstei de un an, in mancarea bebelusului sarea nu are ce cauta! Este deja prezenta in preparatele procesate precum cereale, unt, biscuiti, paine etc. Chiar este numita „sarea ascunsa”.
Ar fi nedrept sa hulim sarea fara sa-i recunoastem si meritul de mineral important pentru organism. Insa atunci cand vine vremea ei… Dar care este mai buna? Sarea de mare sau cea obisnuita, de mina? Studiile au demonstrat faptul ca, in organism, amandoua au aceleasi caracteristici si efecte. Desi in general este recomandata cea iodata, cand va veni vremea sa o introduci in alimentatia copilului, e mai bine sa ceri sfatul pediatrului inainte de a o alege. Acesta va decide in functie de nevoile si sensibilitatile puiului tau.

Articol preluat: mami.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii