Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Umblat.ro Anim’est-Bucureștiul respiră Animație

ro

03 Oct, 2015 11:33 2116 Marime text
Început de octombrie este și început de Anim’est în capitală. Cinematografele freamătă, se vizionează filme de animație pe bandă rulantă, au loc workshopuri, se cântă, se discută, se respiră ANIMAȚIE. Din 2 octombrie, tot Bucureștiul e animat de încă un eveniment unic în țară și deloc de neglijat pe plan european: Festivalul Internațional de Film de Animație, ajuns la a zece ediție.

Anii au trecut frumos peste eveniment, îmbătrânindu-l ca pe un vin bun, conferindu-i maturitatea unui festival deplin, complet.
“Anim’est e tradiție” este sloganul ediției 2015, declinat în 10 spoturi realizate în cadrul atelierului Animation Worksheep. Autorii: 10 tineri animatori din România și Republica Moldova, ce au participat la atelierul intensiv de animație. În spoturile  realizate de aceștia, 10 super eroi trâmbițează în toată lumea vestea despre organizarea unei ediții aniversare a evenimentului, cea cu numărul 10.
Importanța Festivalului Intenațional de Film de Animație crește cu fiecare an și este demonstrată și în 2015 prin  participarea lui Kōji Yamamura, unul dintre cei mai cunoscuți animatori independenți ai momentului. Fondatorul secțiunii de animație al Universității de Arte din Tokyo, Yamamura va susține un masterclass pentru studenții ce iubesc/trăiesc animație.
Numele său se alătura astfel listei de personalități care au fost de-a lungul timpului la Anim’est. Printre ei: John Dilworth (nominalizaţi la Premiul Oscar), Mike Reiss (scenarist şi co-producător fondator The Simpsons), Daniel McCoy (Pixar), românul Ion Truică (selecţionat în competiţia Festivalului de la Cannes).

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii