Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua în care Arnold Schwarzenegger a devenit cetăţean american

ro

16 Sep, 2016 00:00 2787 Marime text
Pe 16 septembrie 1983, actorul, culturistul şi, ulterior, politicianul republican Arnold Schwarzenegger şi-a obţinut cetăţenia americană, la peste un deceniu după ce pusese pentru prima dată piciorul în Statele Unite. 

Arnold Schwarzenegger și-a câștigat faima ca actor Hollywoodian în filme de acțiune. În zilele când era campion mondial de culturism a fost supranumit „stejarul austriac” și „Arnold cel Tare”.

Supranumele „Arnie” l-a dobândit în timpul carierei de actor, iar mai recent a fost numit „the Governator” (combinarea cuvintelor governor și terminator, după filmele din seria de filme „Terminator”).

Arnold Schwarzenegger a fost ales la 7 octombrie 2003 guvernator al statului California într-un scrutin special, numit recall election, menit să înlocuiască fostul guvernator al statului California, Gray Davis.

Arnold Schwarzenegger și-a prestat jurământul ca guvernator la 17 noiembrie 2003, pentru a servi restul mandatului lui Gray Davis până la data de 8 ianuarie 2007. La 16 septembrie 2006 a anunțat că va candida din nou pentru un mandat complet în alegerile pentru funcția de guvernator, pe care, de altfel, le-a câștigat.

În mai 2004 și 2007, Schwarzenegger a fost inclus în topul celor mai influente 100 de persoane din acei ani. Al doilea mandat s-a încheiat în 2010, el nemaifiind eligibil pentru un al treilea.
Schwarzenegger a fost căsătorit cu ziarista și scriitoarea Maria Shriver, cu care are patru copii. În 2011 s-a aflat că el mai are un copil, cu o fostă angajată, motiv pentru care soția sa a hotărât să se despartă de el și să ceară divorț.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii