Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua europeană fără mașini este marcată pe 22 septembrie

ro

22 Sep, 2015 00:00 1922 Marime text
Ziua europeană fără mașini, inițiativă a Comisiei Europene, promovată de Uniunea Europeană, a început să fie marcată în mai multe orașe de pe continentul european începând cu anul 1999. Ideea a câștigat teren și în alte părți ale lumii, în orașe precum Seul, Tokyo şi Montreal.
 
Evenimentul este marcat la data de 22 septembrie, în fiecare an. Prin intermediul unor manifestări sportive şi culturale, se urmăreşte atragerea atenţiei asupra necesităţii protejării mediului înconjurător şi a impactului negativ pe care îl are poluarea generată de maşini asupra sănătăţii locuitorilor din marile aglomerări urbane. Prin urmare, se promovează mersul pe jos, cu bicicleta și alte forme de deplasare ecologice.
 
Ideea a fost preluată şi promovată în 40 de ţări, în prezent fiind marcată în peste 1.000 de oraşe. În România, Reşiţa a fost primul oraș care a marcat evenimentul.
 
În lume, peste un miliard de oameni inspiră aer foarte poluat, în special cu monoxid de carbon și dioxid de sulf. Creșterea spectaculoasă a numărului de autovehicule a dus la creșterea efectelor negative asupra planetei și implicit asupra oamenilor.
 
Sursa foto: Facebook
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii