Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Winston Churchill, considerat „cel mai mare britanic al tuturor timpurilor”...

ro

10 May, 2015 13:17 2081 Marime text
Winston Churchill, care a adoptat o linie dură împtriva comunismului, a devenit prim ministru la vârsta de 65 de ani, pe 10 mai 1940. Churchill a condus un Cabinet de Război care i-a reunit pe conservatori, laburişti şi liberali şi a ştiut să mobilizeze toate resursele umane şi materiale pentru a conduce ţara la victoria finală împotriva nazismului.
 
Jumătate englez, jumătate american, Winston Leonard Spencer Churchill, pe numele lui complet, s-a născut în Anglia, în 1874. Tatăl său era descendent al familiei Marlborough, iar mama, Lady Randolph Churchill, fiica milionarului american Leonard Jerome. Printr-o hotărâre a Congresului american, Winston Churchill a fost numit, în 1963, cu doi ani înainte de moartea sa, cetăţean de onoare al Statelor Unite ale Americii, devenind astfel prima persoană care a primit acest titlu onorific.
 
Pentru curajul, integritatea morală şi determinarea cu care şi-a slujit ţara, britanicii l-au ales, într-un sondaj realizat de BBC, în anul 2002, drept „cel mai mare britanic al tuturor timpurilor”, înaintea unor personalităţi importante precum prinţesa Diana, William Shakespeare sau Isaac Newton.
 
Sursa foto: telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii