Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Unul dintre cei mai mari duhovnici pe care i-a avut România, Arsenie Papacioc...

ro

19 Jul, 2015 14:04 3161 Marime text
Unul dintre cei mai mari duhovnici pe care i-a avut România, Arsenie Papacioc, s-a stins din viaţă pe 19 iulie 2011, la Techirghiol. A rămas în amintirea creştinilor sub chipul părintelui blând ce liniştea sufletele celor necăjiţi.
 
Părintele Arsenie s-a născut în data de 15 august 1913, în comuna Perieți din județul Ialomița. La vârsta de 36 de ani a primit călugăria la Mânăstirea Sihăstria, județul Neamț. Un an mai târziu, pe 26 septembrie 1950, a fost hirotonit preot la mănăstirea Slatina din Suceava, unde a fost prieten al Părintelui Cleopa. După ani de detenție, de interminabile anchete și deplasări de la un penitenciar la altul, de la Vaslui, unde era un lagăr de muncă forțată, la închisoarea de la Aiud, a fost eliberat și i s-a permis să slujească la o parohie din Ardeal. De aici, a ajuns, în 1976, la Mănăstirea Sfânta Maria - Techirghiol, unde a locuit până pe 19 iulie 2011, când a trecut la cele veşnice.
 
Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Tomisului informează că, la patru ani de la trecerea la Domnul a părintelui Arsenie Papacioc, mănăstirea Ioan Casian organizează mâine seară, de la ora 19.00, la Casa de Cultură din Constanţa, conferinţa Omagiu Părintelui Arsenie Papacioc.
 
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii