Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Unul dintre cei mai importanți fizicieni ai omenirii, Nikola Tesla...

ro

10 Jul, 2015 13:15 2794 Marime text
Unul dintre cei mai importanți fizicieni ai omenirii, Nikola Tesla, s-a născut pe 10 iulie 1856. Savantul de origine sârbă deţinea 700 de brevete pentru invenţiile sale, dintre acestea amintim curentul alternativ, becul fără filament, submarinul electric, bobina Tesla, principiul de decolare a avioanelor dintr-un punct fix, conceptul vehiculelor electrice.

Vorbea opt limbi străine şi avea abilitatea de a proiecta maşinării direct din minte, fără să noteze nimic, motiv pentru care multe dintre experimentele sale nu au putut fi reproduse. Tesla a făcut numeroase previziuni despre cum va fi viața oamenilor pe Terra. Fizicianul a previzionat că omenirea se va confrunta cu problema poluării și doar prin înființarea unor agenții specializate și prin cheltuirea a miliarde de dolari această problemă va fi în cele din urmă rezolvată.

Cel mai mare bine va veni din dezvoltarea tehnică care duce la unificare şi armonie, iar transmiterea wireless se înscrie în această linie, spunea Tesla. Comunicarea se va efectua instantaneu, printr-un simplu echipament de buzunar. Avioanele vor zbura fără piloţi, ghidate de la sol prin unde radio.
 
Inventatorul s-a stins din viaţă pe 7 ianuarie 1943, la New York.
 
Sursa foto: paleofuture.gizmodo.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii