Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Una dintre cele mai mari personalităţi ale hard rock-ului a murit pe 18 septembrie

ro

18 Sep, 2015 00:00 2098 Marime text
Astăzi se împlinesc 45 de ani de la moartea lui Jimi Hendrix, cel care a realizat cu chitara electrică mai mult decât orice alt chitarist de dinaintea lui sau decât cei care au urmat după el.Artistul a murit în urma unei supradoze, în circumstanţe care nu au fost elucidate.
 
Johny Allen Marshall Hendrix, pe numele lui complet, s-a născut în Seattle, pe 27 noiembrie 1942. Când avea 17 ani, s-a înrolat în Air Force, unde a servit ca parașutist până când, în urma unei accidentări, cariera sa militară s-a încheiat. A ales apoi drumul muzicii. Deși stângaci, Hendrix a cântat cu chitara pentru dreptaci, folosind-o răsturnată.
 
În 1966, s-a stabilit în Londra, unde a pus bazele formaţiei Jimi Hendrix Experience, alături de basistul Noel Redding şi de bateristul Mitch Mitchell. În primul concert pe care l-a susţinut în ţara sa natală, la un festival, i-a uimit pe cei prezenţi când şi-a dat foc la chitară. Ulterior, incendierea instrumentului a devenit un fel de marcă a artistului, care a fost preluată de numeroşi artişti rock.
 
Considerat unul dintre cei mai mari chitariști rock din lume, stilul său, nou la acea vreme, de a cânta la chitara electrică a influențat majoritatea chitariștilor moderni. În 2003, a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor”.
 
Sursa foto: http://mihaelabaran.ro/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii