Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Un maestru al comediei, născut în judeţul Constanţa...

ro

21 Aug, 2015 00:00 2064 Marime text
Unul dintre cei mai iubiţi actori români, Jean Constantin, considerat "maestrul comediei", s-a născut într-o zi de 21 august, la Techirghiol, într-o familie multietnică, mama sa fiind grecoaică, iar tatăl, român.
 

Viitorul actor a muncit la Constanţa, unde a cunoscut oameni talentaţi alături de care a înfiinţat o brigadă artistică. Apoi a început să joace la Casa de Cultură. La 15 decembrie 1957, s-a înfiinţat secţia de estradă din cadrul Teatrului "Fantasio", unde actorul a rămas până la ieşirea la pensie.
 
În anii '70, Jean Constantin a devenit celebru datorită seriei de filme "Brigada Diverse". Printre cele mai importante filme în care a jucat se numără "Nea Mărin Miliardar", "Păcală se întoarce", "A doua cădere a Constantinopolului" şi "Poker". Îndrăgitul actor a jucat şi pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, fiind distribuit în spectacolul "O scrisoare pierdută", de Radu Beligan. De asemenea, Jean Constantin a jucat în mai multe seriale şi filme de televiziune, dintre care amintim "Vine poliţia!" şi "Regina".
 
Consiliul Director al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România i-a acordat, în 2003, o clachetă de aur şi o medalie jubiliară "Magna cum Laudae", iar în 2008, actorul a primit un premiu pentru întreaga activitate, la Gala Premiilor Gopo.
 
Celebrul actor s-a stins din viaţă în mai 2010, la Constanţa.
 
Sursa foto: www.istorie-pe-scurt.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii