Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cunoscut muzician împlineşte 52 de ani. Ce melodie vă place cel mai mult? (video)

ro

28 Oct, 2016 12:22 2944 Marime text


Eros Luciano Walter Ramazzotti, cunoscut simplu ca Eros Ramazzotti, este un cantautor italian, născut pe 28 octombrie 1963. El activează în principal ca vocalist, dar în acelaşi timp cântă la chitară, pian şi baterie.
 
Artistul este tatăl unei fete, Aurora, născută în 1996 din căsătoria cu prezentatoare TV de origine elveţiană Michelle Hunziker de care a divorţat însă după patru ani, fapt care l-a aruncat pe Eros Ramazzotti într-o lungă perioadă de depresie. Cu toate că a declarat în nenumărate rânduri că Michelle va rămâne marea lui dragoste, în 2010 a început o relaţie cu Marica Pellegrinello, o femeie mult mai tânără decât el. Şi cu acesta are o fiică născută în 2011, Raffaella Maria. La 48 de ani, Eros Ramazzotti a devenit tată pentru a treia oară, de această dată soţia sa oferindu-i un băiat, pe Gabrio Tullio.
Eros Ramazzotti s-a născut în cartierul Lamaro de lângă studiourile de film Cinacitta. Părinţii săi erau şi ei pasionaţi de muzică, însă la nivel de amatori. Acest lucru i-a transmis totuşi lui Eros pasiunea pentru această artă. După absolvirea liceului a dat examen la Conservator, însă a fost respins. Se înscrie apoi la Facultatea de Contabilitate, însă după trei ani abandonează studiile. Face figuraţie în mai multe producţii cinematografice, printre care şi în pelicula Amarcord a lui Federico Fellini.
 
După o încercare eşuată a familiei sale de a emigra în Australia, petrece un an întreg studiind limba engleză fără succes, pronunția sa fiind deficitară şi în prezent.
 
Fan al echipei Juventus, Eros este unul dintre jucătorii cei mai înzestrați ai Naţionalei de Fotbal a Cântăreților, pe poziția de atacant. Din 1992 până în 2004 a fost și Președintele asociației Naționalei de Fotbal a Cântăreților.
 
În 1981, participă la Concursul Voci Nuove la festivalul de la Castrocaro, unde cântă melodia Rock 80 scrisă cu câțiva ani în urmă.
 
Victoria le revine lui Zucchero și Fiordalisei, dar, înainte de spectacol, Gianni Ravera îl puse să cânte, alături de toți ceilalți tineri talentați, în fața diverșilor reprezentați ai caselor discografice. A fost remarcat numai de doi, Roberto Galanti și baronul Lando Lanni, fondatori și asociați ai noii case discografice milaneze DDD - Drogueria di Drugolo.
 
Cei doi, pentru a nu influența alegerea, au votat separat și amândoi au fost fascinați de timbrul acela nazal, pe care, cu timpul, toată lumea a învățat să-l recunoască; același Ravera a fost cel care a negociat, după aceea, oferta contractului în biroul său de la Roma.
 
În 1982, participă la Un disco per l'estare, la saint-Vincent, cu piesa Ad un amico, compusă de Roberto Colombo și dedicată unui prieten din copilărie dispărut prematur.
 
Prima apropiere serioasă de lumea muzicală datează din 1983, la Castelli Romani, când participă la un eveniment muzical unde interpretează Pezzi di vetro, de Francesco de Gregori.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii