Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cunoscut actor american împlinește 83 de ani

ro

02 Dec, 2018 11:09 1591 Marime text
 
Woody Allen (numele inițial Allen Stewart Konigsberg, numele legal Heywood Allen, născut pe 1 decembrie 1935, New York) este unul dintre cei mai importanți regizori de film și comedieni americani.
 
Filmul său preferat din copilărie este Double Indemnity, în regia lui Billy Wilder.
 
Prima prietenă stabilă, care va deveni prima lui soție,a fost Harlene Rosen. S-au cunoscut la repetiția generală a unui trio de jazz, în care el cânta la saxofon sopran, Harlene cânta la pian ,iar prietenul lui Woody, Elliot Mills, la tobe. În 1955, Woody a fost unul dintre cei 6 angajați ai NBC-ului, în cadrul unui program pentru perfecționarea scriitorilor. În consecință, Woody a plecat la Hollywood fără Harlene pentru a se alătura grupului de scriitori pentru Ora Comediei Colgate. Liderul grupului, Danny, era fratele mai mare al scriitorului Neil Simon. Mai târziu, Woody Allen va spune că tot ce a învățat despre comedie, a învățat de la Danny Simon, conform Wikipedia.
 
Woody și Harlene s-au căsătorit la data de 15 martie 1956 la Hollywood. În noiembrie 1958, Woddy a început să scrie împreună cu Larry Gelbart pentru The Chevy Show, pe canalul NBC. Spectacolul, cu faimosul Sid Caesar, a rulat la televiziune vreme de 10 ani. În primii ani Woody Allen era destul de mulțumit cu această slujbă la televiziune, câștigând 1.700$ pe săptămână. După ce a văzut un spectacol teatral cu Mort Sahl, încetul cu încetul interesul său pentru televiziune a început să scadă , lăsând loc planului de a se lansa el însuși ca actor de comedie. În 1958 Woody îi cunoaște pe viitorii săi manageri, Charles H. Joffe și Jack Rollins. De atunci, aceștia au negociat pentru Woody Allen contracte în valoare de milioane de dolari, fără ca între ei și artist să fi existat vreodată un contract scris , înțelegerea fiind consfințită doar printr-o strângere de mână. Ei l-au convins pe Woody Allen să prezinte el însuși, pe scenă, ceea ce scria. Din 1960 și până în 1968 Woody a lucrat ca actor comic , devenind mai cunoscut ca oricând în trecut. Dacă în 1960 câștiga doar 75$ pe săptămână, în 1964 devenise deja un actor afirmat, solicitat pentru spectacole în întreaga țară, și câștiga 5.000$ pe săptămână. în această perioadă Woody Allen a realizat trei albume : Woody Allen, Woody Allen Volume 2 și The Third Woody Allen Album. În 1964, Woody și-a făcut debutul în industria cinematografică, fiind angajat ca scenarist pentru What´s New Pussycat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii