Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiati ca... Ultimul concert al trupei Beatles a avut loc într-o zi de 29 august?

ro

29 Aug, 2016 00:00 3764 Marime text
 

Pe 29 august 1966, John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr și George Harrison, alias The Beatles, susțineau ultimul lor spectacol live în formulă completă în fața fanilor, la Candlestick Park, în San Francisco, California.
 
The Beatles a fost unul dintre grupurile a căror muzică a influențat decisiv era rock ce a urmat. Grupul a fost alcătuit din John Lennon (vocal, chitară ritmică), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) și Ringo Starr (baterie). Ei au avut ca țintă generațiile de tineri rezultate de după al Doilea Război Mondial, în Anglia, SUA și nu numai.
 
Fără dubiu, The Beatles este unul din cele mai faimoase și mai de succes grupuri din istoria muzicii rock, contorizând peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă. Dacă inițial au devenit faimoși pentru ceea ce unii au etichetat drept muzică pop, lucrările lor de mai târziu au realizat o combinație de laude atât din partea criticilor, cât și din partea ascultătorilor inegalată în secolul XX. În cele din urmă, ei și-au dovedit nu doar talentul de muzicieni, ci au pășit granița spre cinematografie, și în particular, în cazul lui John Lennon, este vorba de activism politic.
 
În 2004, revista Rolling Stone clasa trupa The Beatles pe locul 1 în lista celor 100 cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor. Conform aceleiași reviste, muzica inovativă a trupei The Beatles și impactul cultural au ajutat la definirea anilor 1960.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii