Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Teo Peter ar fi împlinit, astăzi, 61 de ani

ro

11 Apr, 2015 00:00 3554 Marime text
Astăzi, Teo Peter, basistul şi fondatorul trupei Compact, ar fi împlinit vârsta de 61 de ani. Supranumit „Bruce Springsteen de România", Teofil Peter, pe numele lui real, s-a născut pe 11 aprilie 1954, în Cluj-Napoca. În anul 1977, a început să facă parte din formaţia Compact, alături de Marius Luca, Cornel Moldovan, Ladislau Balazs şi Constantin Cămărăşan.
 
În noaptea de 3 spre 4 decembrie 2004, taxiul în care se afla Teo Peter a fost lovit de un autoturism condus de Christopher Van Goethem, un soldat american de la Ambasada SUA din Bucureşti. Aflat în stare de ebrietate, soldatul nu a acordat prioritate la intersecţia străzii. Cântărețul și-a pierdut viaţa, iar soldatul american a părăsit locul accidentului şi a plecat în SUA, unde, în urma procesului derulat în statul Virginia, a fost achitat de acuzaţia de omor prin neglijenţă. Verdictul a declanşat proteste în România.
 
Un muzician desăvârşit, Teo Peter a fost extrem de iubit de colegii săi de trupă şi de fani. „Care e cea mai mare mulţumire? Cred că bucuria interioară de a-i face pe oameni fericiţi, de a-i vedea că ei cânta alături de tine şi cu tine”, declara artistul, într-un interviu acordat revistei Formula As.
 
Sursa foto: campia-express.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii