Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Mondială a Educaţiei este marcată pe 5 octombrie

ro

05 Oct, 2015 00:00 11819 Marime text
 

Ziua Mondială a Educaţiei este marcată astăzi, o ocazie potrivită pentru a aduce un omagiu dascălilor de pretutindeni care educă generaţiile viitoare.

 
În anul 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic. Această zi se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări. Ziua Mondială a Educaţiei nu are rolul de a omagia doar munca profesorilor şi a dascălilor, ci trebuie să fie şi un prilej de reconştientizare a rolului pe care educaţia în sine îl are pentru orice stat.
 
Astăzi nu vor fi cursuri în şcolile din capitală, pentru că este Ziua Educaţiei iar pentru Bucureşti este prevăzut, prin Contractul Colectiv de Muncă, faptul că este zi nelucrătoare, ceea ce înseamnă că profesorii şi elevii nu merg la şcoală. Celelalte unităţi de învăţământ din ţară vor marca, prin manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru, Ziua Mondială a Educaţiei, potrivit planificărilor existente la nivelul fiecărei instituţii. Prin urmare, elevii vor participa la activităţi educative şi recreative.
 
Citate despre educaţie:
"Educaţia nu este pregătirea pentru viaţă, educaţia este viaţa însăşi." (John Dewey)
"Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viaţă; de aceea, pe lângă viaţă, dăruiţi copiilor şi arta de a trăi bine, educându-i." (Aristotel)
"Baza oricărei formaţii intelectuale, civice, morale, trebuie pusă în anii şcolii primare." (Ştefan Augustin Doinaş)
"Educaţia este mişcarea din întuneric spre lumină." (Allan Bloom)
 
Sursa foto: curieruljudiciar.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii