Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Internațională a Toleranței este marcată pe 16 noiembrie

ro

16 Nov, 2015 00:00 2824 Marime text
La data de 16 noiembrie, în fiecare an, este celebrată Ziua Internațională a Toleranței, având menirea să reamintească omenirii că intoleranța este generatoare de violență, deoarece poate lua forma unei marginalizări a grupurilor vulnerabile și excluderii lor din orice fel de participare la viața socială și politică.
 
Pe 16 noiembrie 1995, statele membre ale UNESCO au adoptat, în cadrul Conferinței generale a UNESCO de la Paris, „Declarația principiilor toleranței”, enunțată în 1986, la Paris, în cadrul întrunirii reprezentanților UNESCO, care definește termenul de toleranță ca fiind respectul, acceptarea și aprecierea diversității și bogăției culturale, a modalităților de exprimare a calității ființei umane, potrivit Agerpres. Din 1996, Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluția 51/95, invită statele membre să celebreze în fiecare an, la 16 noiembrie, Ziua Internațională a Toleranței prin activități la care să participe publicul larg.
 
Toleranța este o condiție esențială a păcii, democrației și dezvoltării durabile. Liderii mondiali au plasat toleranța printre valorile fundamentale care stau la baza relațiilor internaționale în secolul al XXI-lea.
 
Sursa foto: activenews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii