Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 30 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ziua Internaţională a Muzicii este marcată pe 1 octombrie. Iniţiativa îi aparţine celui mai strălucit elev al lui George Enescu

ro

01 Oct, 2015 00:00 4482 Marime text
Celebrul compozitor german Ludwig van Beethoven spunea: „Muzica este graiul sufletului. Ea stârnește în noi nu instincte, ci gândurile cele mai profunde”.
 
Astăzi, 1 octombrie, în întreaga lume, este marcată Ziua Internaţională a Muzicii. Propunerea de a avea o astfel de sărbătoare a venit din partea renumitului violonist şi dirijor Yehudi Menuhin, cel mai strălucit elev al lui George Enescu, care a fost susţinut de preşedintele Consiliului Internaţional al Muzicii, Boris Yarutsowski. În anul 1974, cei doi au redactat o scrisoare deschisă prin care cereau o zi specială în numele muzicii.
 
Ziua Internaţională a Muzicii a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1975, fiind organizată de Consiliul Muzical al UNESCO. În diferite ţări, în decursul zilei de astăzi, se organizează concerte, competiţii muzicale, întâlniri cu artişti, expoziţii de instrumente muzicale, dezbateri cu interpreţi şi compozitori care vorbesc despre importanţa muzicii.
 
De asemenea, tot pe 1 octombrie, sunt marcate şi Ziua Internațională a Medicului şi Ziua Internațională a Persoanelor în Vârstă.
 
Sursa foto: www.vancitybuzz.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii