Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că... Zi importantă pentru un mare cântăreţ (video)

ro

19 Jan, 2015 14:41 2101 Marime text


Nascut Alan Palmer pe data de 19 ianuarie 1949, in Batley, Anglia, cantaretul a petrecut o mare parte a copilariei lui pe insula Malta. La 19 ani s-a mutat in Marea Britanie pentru a canta impreuna cu Alan Bown Set. Un an mai tarziu s-a alaturat celor de la Dada, contribuind la inregistrarea a trei LP-uri – „Dada”, „Rock'n'Roll Gypsies” si „Six Star General”. Palmer a decis apoi sa urmeze o cariera solo, debutand in 1974 cu „Sneakin' Sally Through the Alley”, realizat prin colaborare cu trupele Little Feat si The Meters.

In anul 1975, a aparut „Pressure Drop”, urmat de „Double Fun”, album ce continea primul hit al lui Palmer „Every Kinda People”. In 1979 a fost lansat „Secrets”, orientat mai mult asupra genului rock si promovat prin piesa „Bad Case of Loving You (Doctor, Doctor)”. Palmer a decis sa continue drumul spre succes, inregistrand „Clues” impreuna cu Gary Numan si Chris Frantz de la Talking Heads. Cea mai cunoscuta melodie este „Looking for Clues”.

Dupa comercializarea lui „Pride”, Palmer s-a alaturat celor de la Duran Duran pentru proiectul „Power Station”, fiindu-i recunoscut meritul pentru hiturile „Some Like It Hot” si „Get It On”. Dupa ce a parasit grupul, cantaretul a revenit in studio pentru compozitia „Riptide” impresionand publicul prin sunetele de chitara si videoclipul piesei „Addicted to Love”.

Articolul integral îl puteţi citi pe http://www.bestmusic.ro/robert-palmer/biografie-robert-palmer/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii