Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Yves Montand, un cunoscut căntăreț și actor de film francez...

ro

09 Nov, 2015 00:00 2456 Marime text


Yves Montand, un cunoscut căntăreț și actor de film francez, de origine italiană, precum şi unul din interpreții de frunte ai genului muzical „chanson réaliste", s-a stins din viaţă la data de 9 noiembrie 1991, la Senlis, Oise, în urma unui atac de cord.

Adorat de francezi, Ivo Livi, pe numele lui adevărat, a plecat cu familia sa din Italia în sudul Franţei, când era mic. Pasionat de cinema, în anul 1938, acceptă propunerea unui regizor de music-hall de a face parte din spectacolele sale.
 
Încurajat de succesul rapid, Yves Montand a susţinut primele concerte pe scene din Marsilia. A debutat pe marele ecran în 1945, în filmul „Les Portes de la Nuit”. Patru ani mai târziu, a cunoscut-o pe actriţa Simone Signoret, care îi va deveni soţie, din 1951 până la decesul ei, în 1985. Cei doi au format unul dintre cuplurile cele mai mediatizate din acea perioadă.
 
Dintre filmele în care a interpretat roluri, amintim „Mania grandorii”, „Stare de asediu”, „Sălbaticul”, „Un om cu idei”, „Numai foc şi pară”.
 
Sursa foto: theredlist.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii