Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Una dintre reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc împlineşte, astăzi, 86 de ani

ro

10 Aug, 2015 00:00 2491 Marime text
Una dintre reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc, supranumită "Doamna comediei româneşti", s-a născut la data de 10 august. Este vorba de actriţa Tamara Buciuceanu-Botez, care, astăzi, împlineşte 86 de ani.

De-a lungul unei cariere impresionante, Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri pe scenele celor mai importante teatre din ţara noastră. Dintre spectacolele sale, amintim "Romeo şi Julieta la început de noiembrie", "Cumetrele" şi "Domnişoara Nastasia". De asemenea, Tamara Buciuceanu se bucură de o carieră impresionantă şi în televiziune. Rolul care i-a adus popularitatea a fost cel al profesoarei Isoscel din serialul "Liceenii", care nu mai lasă loc de dubiu: Tamara Buciuceanu este şi va rămâne una dintre figurile legendare ale teatrului românesc.
 
Anul trecut, Traian Băsescu, preşedintele României de la acea vreme, a semnat decretul prin care actriţa a fost distinsă cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru "remarcabilele interpretări artistice, dragostea, dăruirea şi talentul de care a dat dovadă în  promovarea artei teatrale".
 
Sursa foto: adevarul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii