Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Una dintre marile doamne ale scenei româneşti îşi sărbătoreşte ziua de naştere astăzi

ro

24 Oct, 2015 00:00 2122 Marime text
Una dintre marile doamne ale scenei româneşti, îndrăgita actriţă Draga Olteanu-Matei, împlineşte, astăzi, venerabila vârstă de 82 de ani.

Născută pe 24 octombrie, în capitală, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", iar în 1956, a debutat în piesa "Ziariştii" de Alexandru Mirodan. Are un palmares bogat, ce cuprinde 90 de filme, peste 50 de piese de teatru şi 100 de roluri în televiziune.
 
Dintre piesele de teatru în care a interpretat roluri memorabile, amintim "Omul care a văzut moartea", "Adam şi Eva", "Tartuffe", "Jocul de-a vacanţa", "Gaiţele", iar în ceea ce priveşte filmul, la loc de onoare se află "Nea Mărin miliardar".

În anul 2002, a fost distinsă cu Ordinul Naţional Steaua României, în grad de Cavaler, "pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc".
 
Draga Olteanu-Matei s-a pensionat de la Teatrul Naţional, în 2007, an în care a decis să-şi trăiască bătrâneţile în Piatra Neamţ.
 
Sursa foto: libertatea.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii