Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că…? Ultima operă compusă de Giuseppe Verdi...

ro

09 Feb, 2015 11:39 4178 Marime text
Ultima operă compusă de Giuseppe Verdi, „Falstaff”, a avut premiera la data de 9 februarie 1893, la „Teatro alla Scala” din Milano. „Falstaff” este o operă în trei acte, pe un libret de Arrigo Boito, adaptat după piesele „Henry IV” şi „Nevestele vesele din Windsor” de Shakespeare. Acţiunea se petrece în orăşelul Windsor din Anglia, în timpul domniei regelui Henric al IV-lea.
 
Despre Giuseppe Verdi
 
Compozitorul italian Giuseppe Verdi a rămas cunoscut mai ales pentru creaţiile sale în operă. Încă de la o vârstă fragedă, a luat lecţii de muzică şi a învăţat să cânte la mai multe instrumente.
În 1842, obţine un succes triumfal cu opera „Nabucco”. Potrivit Wikipedia, între anii 1843 şi 1850, compune 13 opere, printre acestea numărându-se „I Lombardi alla prima crociata”, „I due Foscari”, „Macbeth”, „Luisa Miller”. În această perioadă o întâlneşte pe Giuseppina Strepponi, care, mai târziu, îi va deveni soţie. 
În 1874, este numit senator în Italia, după ce numele lui devenise un simbol al mişcării de eliberare a nordului Italiei de sub dominaţia austriacă.
În anul 1901, Verdi se stinge din viaţă, la Milano.
 
Sursa foto: www.telegraph.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii