Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Theodore Roosevelt, primul preşedinte american care a zburat cu avionul...

ro

27 Oct, 2015 00:00 2979 Marime text


Theodore Roosevelt, preşedinte al Statelor Unite ale Americii şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, s-a născut la data de 27 octombrie 1858.
 
Theodore Roosevelt este şi în ziua de azi cel mai tânăr președinte din istoria SUA. A fost numit preşedinte la vârsta de 42 de ani, zece luni şi 18 zile, preluând mandatul în urma decesului lui W. McKinley. Şi-a exprimat politica externă prin aforismul: „Să vorbeşti blând şi să ai la tine o bâtă groasă”.
 
Theodore Roosevelt a servit multiple roluri politice și non-politice în societatea americană la începutul secolului XX. A fost guvernator al statului New York, istoric, naturalist, explorator, autor, soldat. A fost primul preşedinte american care a zburat cu avionul, precum şi primul care s-a scufundat cu submarinul. Cele 35 de cărți pe care le-a scris includ teme precum viața în aer liber, frontiera Americii, istorie politică şi istorie navală.
 
Pe 6 ianuarie 1919, s-a stins din viaţă, la vârsta de 60 de ani, în timpul somnului. Cauza morţii a fost embolie coronariană.
 
Sursa foto: biography.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii