Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Silvia Dumitrescu, un nume de referinţă în muzica pop românească...

ro

03 Oct, 2015 00:00 2582 Marime text
Silvia Dumitrescu, un nume de referinţă în muzica pop românească, prin prisma melodiilor „Noi am ales”, „Dansul”, „Lumea mea”, îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 3 octombrie. Cunoscuta artistă împlineşte, astăzi, 56 de ani.
 
Silvia Dumitrescu a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, la clasa regretatei Mihaela Runceanu. S-a lansat la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, unde a obţinut Premiul I la secţiunea Interpretare. Începând cu anul 2004, în urma absolvirii unui an de studiu la secțiunea „Jazz” din cadrul Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București, Silvia Dumitrescu se dedică acestui gen muzical. Împreună cu soțul său, muzicianul Florin Ochescu, a abordat și genul blues, alăturându-se trupei acestuia, cu care susține în mod frecvent concerte.
 
Luna trecută, cântăreaţa a sărbătorit 30 de ani de la debut: „30 de ani de la debutul meu ca artist solo. Acum exact 30 de ani, pe 1 septembrie 1985, obţineam Premiul I la Secţiunea «Interpretare» a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia '85, cu piesele «Nu-mi pare rău» (Marius Teicu/Roxana Popescu), pe care am cântat-o în primă audiţie, şi «În amurg» (Aurel Giroveanu/C. Titus). 30 de ani de trăiri, suspine, bucurii, lacrimi, succese, emoții, concerte, spectacole, filmări, răsfățată de public și de oameni minunați cu care am format echipe... într-un cuvânt, multă pasiune pentru muzică!”, a scris artista pe Facebook cu această ocazie.
 
Sursa foto: Facebook
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii