Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 60 de ani de la moartea actorului James Dean

ro

30 Sep, 2015 00:00 1965 Marime text
Actorul James Dean s-a stins din viaţă la data de 30 septembrie, într-un teribil accident care a avut loc pe o autostradă din California. Din cauza fracturilor de la nivelul gâtului şi a rănilor interne, Dean a murit în drum spre spital, la doar 24 de ani.
 
După moartea sa, actorul a devenit un simbol al tânărului nonconformist, pasionat de maşinile rapide şi de viteză. În momentul morţii lui, filmările pentru producţia "Giants", unde Dean juca alături deElizabeth Taylor şi de Rock Hudson, nu erau finalizate. Ulterior, pelicula a fost lansată, confirmând statutul de star pe care îl dobândise tânărul actor.
 
Născut în Indiana, într-o familie de fermieri, la vârsta de nouă ani, James şi-a pierdut mama, rămânând în grija unei mătuşi. Deoarece a ales să studieze actoria, a atras furia tatălui său, care dorea ca fiul său să urmeze cursuri juridice. După ce reuşeşte să obţină primele roluri la Hollywood, s-a remarcat datorită colaborării cu regizorul Elia Kazan, fiind distins cu o nominalizare la Oscar.

Maşina în care a murit James Dean a atras numai nenorociri

Când maşina a fost ridicată de la locul accidentului pentru a fi transportată într-un garaj, motorul a alunecat, strivindu-l pe mecanic. Acesta a fost cumpărat apoi de către un doctor, care l-a instalat în propria maşina de curse. Medicul a murit în scurt timp, de asemenea într-un accident. Când maşina lui Dean a fost reparată ulterior, garajul în care se afla a fost mistuit de flăcări.
 
Sursa foto: content.time.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii