Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 22 de ani de la moartea actriţei Elvira Popescu

ro

11 Dec, 2015 00:00 2705 Marime text
La data de 11 decembrie 1993, Elvira Popescu, actriţă de teatru şi film, directoare de scenă, a încetat din viaţă la venerabila vârstă de 99 de ani, la Paris.
 
Devenită prin căsătorie contesă De Foy, Elvira Popescu a dat dovadă, încă din copilărie, de graţie în mişcări şi un dar de imitaţie ascuţit şi plin de haz. A absolvit Conservatorul de Artă Dramatică din Bucureşti şi a fost angajată la Teatrul Naţional, unde i s-au dat încă de la începutul carierei sale roluri principale.
 
Cariera teatrală a Elvirei Popescu a durat neîntrerupt timp de 65 de ani. A jucat în piesele lui Louis Verneuil, creaţiile lui Henry Berstein, André Roussin, Sacha Guitry. De asemenea, a jucat în filmele "La Présidente", "Ils étaient neuf célibataires", "Austerlitz", "Plein Soleil".
 
Elvira Popescu şi-a asumat şi răspunderea conducerii unor companii teatrale, fiind co-directoare, alături de actorul Hubert de Malet, la Théâtre de Paris şi Théâtre Marigny.
 
A fost distinsă cu premiul "Molière" pentru cea mai bună actriţă şi de două ori cu ordinul Legiunea de Onoare, una dintre cele mai înalte dinstincţii ale statului francez.
 
Sursa foto: cultural.bzi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii