Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Regele Rock ‘n’ Roll-ului s-a născut pe 8 ianuarie (video)

ro

08 Jan, 2016 00:00 4157 Marime text
Cel care urma să devină Regele Rock ‘n’ Roll-ului s-a născut într-un orăşel din Mississippi, la data de 8 ianuarie 1935. Este vorba despre Elvis Presley, fiul lui Vernon şi Gladys Presley. În acea zi de iarnă, mama sa a adus pe lume gemeni, însă fratele lui nu a supravieţuit, Elvis devenind singurul copil al familiei.
 
Elvis Presley a cântat în corul bisericii de când era mic, muzica și predicile înrădăcinându-se adânc în modul de a gândi al muzicianului. La vârsta de zece ani, a participat la un concurs de talente din Mississippi. În anul 1948, familia Presley s-a mutat la Memphis, iar Elvis începea colaborarea cu Sun Records, moment considerat a fi egal cu naşterea rock & roll-ului. Această colaborare a schimbat pentru totdeauna atât muzica, cât şi cultura pop. La înregistrările din studioul Sun Records din Memphis, Elvis a inventat look-ul şi sound-ul rock & roll-ului, primul single înregistrat fiind „That’s all right”.
 
La data de 28 ianuarie 1956, are loc prima sa apariție într-o emisiune de televiziune, Stage Show. Tot în acest an, îi apare și primul album intitulat „Elvis Presley”, care a ajuns foarte repede pe prima poziție în Billboard 200 și a rămas acolo timp de zece săptămâni. Discurile sale s-au situat, unele după altele, pe primul loc în topuri. Dintre melodiile artistului amintim „Always on My Mind”, „My Way”, „Suspicious Minds”, „Love Me Tender”, „Viva Las Vegas”.
 
De-a lungul carierei, Elvis s-a confruntat cu numeroase probleme de sănătate. În ultimii ani din viaţă, stresul turneelor şi lipsa odihnei şi-au spus cuvântul, artistul fiind spitalizat de mai multe ori. Pe data de 17 august 1977, urma să înceapă un nou turneu, dar cu o zi înainte, în Graceland, s-a stins din viaţă, în urma unui infarct miocardic. În întreaga lume, vestea morţii s-a răspândit cu rapiditate, iar sute de mii de fani, dar şi celebrităţi au venit la Graceland.
 
Elvis Presley a avut o carieră impresionantă, printre realizările sale numărându-se 14 nominalizări la premiile Grammy, 64 de albume, 149 de single-uri, 31 de filme, două documentare şi mii de concerte.  
 
Sursa foto: Facebook
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii