Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 26 iunie, Elvis Presley a susţinut ultimul concert din cariera sa

ro

26 Jun, 2014 18:03 3362 Marime text
În anul 1977, pe 26 iunie, cunoscutul cântăreţ Elvis Presley a susţinut ultimul concert din carieră, la Market Square Arena, în Indianapolis, numărându-se printre cele mai bune spectacole ale sale.
Pe data de 17 august 1977, urma să înceapă un nou turneu, dar cu o zi înainte, în Graceland, s-a stins din viaţă, în urma unui infarct miocardic. Elvis a fost găsit în baie de către logodnica sa, Ginger Alden. Decesul a fost anunţat oficial la spitalul Baptist Memorial.
De-a lungul carierei, artistul a avut numeroase probleme de sănătate, câteva dintre ele cronice. În ultimii ani din viaţă, stresul turneelor şi lipsa odihnei şi-au spus cuvântul, Elvis având nevoie de mai multe spitalizări.
În întreaga lume, vestea morţii s-a răspândit cu rapiditate, iar sute de mii de fani, dar şi celebrităţi au venit la Graceland. Bobby Mann, unul dintre verişorii lui Elvis Presley, a acceptat, în secret, 18.000 de dolari, pentru a face o poză corpului neînsufleţit. Fotografia a apărut pe coperta unui important tabloid american, numărul respectiv vânzându-se într-un timp record.
Timp de 22 de ani, Elvis Presley, supranumit „Regele Rock-and-Roll-ului”, a avut o carieră impresionantă, printre realizările lui numărându-se 14 nominalizări la premiile Grammy, 31 de filme şi două documentare, 64 de albume, 149 de single-uri şi mii de concerte.
 
Sursa foto: huffingtonpost.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii