Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Pe 21 iulie, actorul care a făcut milioane de oameni să râdă...

ro

21 Jul, 2016 00:00 2796 Marime text

 
Robin Williams s-a născut la Chicago, la data de 21 iulie 1951. În august 2014, actorul, care de-a lungul unei cariere de aproape trei decenii a făcut milioane de oameni să râdă, a fost găsit fără suflare în locuinţa sa din California.
 
Robin Williams își dorea să devină un actor dramatic, însă, fiind înzestrat cu un talent impresionant de a improviza, în cele din urmă s-a îndreptat spre stand-up comedy. Primul său mare succes cinematografic a fost rolul din „Good morning, Vietnam”. Acesta a fost urmat de alte roluri foarte bine primite de public. Dintre filmele în care a jucat amintim „Dead Poets Society”, „Awakenings”, „Mrs. Doubtfire”, „Hamlet”, „Good Will Hunting”.
 
În 1998, Robin Williams a fost onorat cu Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar din filmul „Good Will Hunting”. De asemenea, în decursul carierei, a fost distins cu trei premii Grammy, trei Globuri de Aur şi două premii Screen Actors Guild.  
 
Robin Williams spunea că „Moartea este felul naturii de a spune «Masa ta e gata»”. Pentru toţi cei care l-au iubit şi admirat, masa a fost pregătită mult prea devreme. Actorul a murit pe 11 august 2014. Potrivit anchetei, care a durat durat aproximativ trei luni, cauza decesului a fost „sinuciderea prin asfixiere”. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii