Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Marilyn Monroe a fost găsită moartă în dimineața zilei de 5 august 1962 (video)

ro

05 Aug, 2016 00:00 6717 Marime text
 

A fost actriță, model, cântăreață, sex simbol și divă pop. Este vorba despre Marilyn Monroe, care a fost găsită moartă în casa sa din Los Angeles, în dimineața zilei de 5 august 1962. Moartea sa a fost oficial înregistrată ca o probabilă sinucidere prin consum excesiv de medicamente.
 
Născută pe 1 iunie, la Los Angeles, Norma Jean Mortenson, pe numele ei adevărat, a avut parte de o copilărie dificilă, marcată de luni petrecute în centre de plasament, din cauza faptului că mama ei suferea de boli mintale şi era des internată în instituţii psihiatrice. La vârsta de 16 ani, s-a căsătorit cu un mecanic de avioane, dar căsătoria lor a durat doar patru ani. Primul său rol important a fost în filmul „Don’t bother to knock”, în 1952, iar un an mai târziu, apărea pe prima copertă a revistei Playboy. A mai jucat în „Unora le place jazz-ul”, „Şapte ani de căsnicie”, „Domnii preferă blondele”, „Cum să te mariţi cu un milionar”.
 
În anul 1954, s-a căsătorit cu fostul baschetbalist Joe DiMaggio, de care a divorţat câteva luni mai târziu, apoi l-a întâlnit pe dramaturgul Arthur Miller, cu care s-a căsătorit în 1955.
 
În mai 1962, și-a făcut ultima apariție publică importantă, cântând melodia „Happy Birthday, Mr. President” în cadrul unei petreceri televizate făcută în cinstea președintelui american John F. Kennedy.  


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii