Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? José Carreras împlineşte, astăzi, 68 de ani

ro

05 Dec, 2014 09:46 3046 Marime text
Tenorul spaniol José Carreras, unul dintre cei mai importanţi cântăreţi de operă ai generaţiei sale, împlineşte, astăzi, vârsta de 68 de ani.
Cariera sa, potrivit Wikipedia, cuprinde peste 60 de roluri interpretate, pe numeroase scene ale lumii. Părinţii săi au fost cei care i-au descoperit vocaţia şi l-au încurajat să se îndrepte spre muzică. Deşi s-au confruntat cu dificultăţi financiare, au făcut eforturi pentru ca Jose să urmeze studii muzicale. Primul recital l-a avut la opt ani, apoi, la 11 ani, a avut recital la Opera din Barcelona, cu care a semnat primul lui contract, în 1970. Datorită talentului său, a dobândit recunoaştere internaţională, fiind cunoscut ca unul dintre „Cei trei tenori”, alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti.
În 1987, este nevoit să renunţe la activitatea artistică, fiind diagnosticat cu leucemie, medicii dându-i doar 10% şanse de supravieţuire. După transplantul de măduvă efectuat în SUA, a revenit la Barcelona, iar în 1988, şi-a reluat activitatea. În acelaşi an, a înfiinţat Fundaţia Internațională José Carreras pentru lupta împotriva leucemiei, care alocă sume importante pentru cercetări în acest domeniu.
 
Sursa foto: www.spainisculture.com 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii