Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 30 noiembrie, Michael Jackson a lansat albumul „Thriller”...

ro

30 Nov, 2014 11:00 2335 Marime text
În urmă cu 32 de ani, pe 30 noiembrie, Michael Jackson a lansat albumul „Thriller”. Înregistrările au avut loc între aprilie şi noiembrie 1982, în Westlake Recording Studios din Los Angeles. Starul american a scris patru din cele nouă cântece ale albumului.
După lansarea primului single, intitulat „The Girl Is Mine”, unii critici au presupus că albumul nu se va bucura de succes. Odată cu lansarea celui de-al doilea single, „Billie Jean”, albumul s-a clasat în topurile muzicale din numeroase ţări. În doar puţin peste un an, „Thriller” a devenit cel mai bine vândut album din toate timpurile. Şapte melodii din acest album au ocupat primele zece locuri pe lista „Top Ten Hits” din Statele Unite, performanţă unică în lumea muzicală.
Michael Jackson a adus contribuţii remarcabile în lumea muzicii şi a dansului. S-a născut în Gary, Indiana, fiind al şaptelea copil al familiei Jackson. A obţinut succesul la o vârstă fragedă, alături de fraţii săi mai mari, cu care a format trupa The Jackson 5. În anul 1971, s-a dedicat carierei solo şi s-a bucurat de un succes imediat şi răsunător. În decursul carierei, a vândut peste 300 de milioane de înregistrări. Printre hit-urile sale se numără „Billie Jean“, „Thriller“, „Black or White“, „Dangerous“, „Dirty Diana“, „They Don’t Care About Us“, „You Are Not Alone“, „Scream“ şi multe altele. În anul 1982, artistul a câştigat opt premii Grammy, un număr record până atunci.
 
Sursa foto: www.mjworld.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii