Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 17 noiembrie, a început Epoca Elisabetană

ro

17 Nov, 2014 10:26 3402 Marime text
Pe 17 noiembrie 1558, Elisabeta I a devenit regina Angliei şi a Irlandei. A domnit până la moartea sa, în 1603. În ajunul încoronării, trecerea Elisabetei prin oraş a fost întâmpinată cu bucurie de către mulțime. Deoarece nu s-a căsătorit niciodată, în ciuda ofertelor, casa Tudor s-a stins la moartea ei. Potrivit Wikipedia, a fost cunoscută drept „Regina Fecioară” şi „Buna regină Bess”.
A fost fiica lui Henric al VIII-lea al Angliei şi a lui Anne Boleyn, care a fost executată când Elisabeta avea trei ani, fiind fals acuzată de incest, vrăjitorie şi conspiraţie împotriva regelui. Domnia reginei Elisabeta este denumită Epoca Elisabetană sau Epoca de Aur J, fiind marcată de sporirea puterii Angliei pe plan mondial. William Shakespeare, Christopher Marlowe şi Ben Jonson sunt câţiva dintre dramaturgii care au trăit în timpul Epocii de Aur elisabetane.
Starea sănătăţii reginei rămâne stabilă până în toamna anului 1602, când o serie de decese în rândul apropiaţilor săi o aruncă într-o depresie profundă. Se stinge din viaţă pe 24 martie 1603, la palatul Richmond.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii