Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Diana, „prinţesa inimilor", ar fi împlinit 55 de ani astăzi

ro

01 Jul, 2016 00:00 6418 Marime text


Prinţesa Diana, una dintre cele mai îndrăgite figuri ale Casei Regale Britanice, ar fi împlinit, astăzi, 55 de ani.
 
Născută la data de 1 iulie, în familia Spencer, Diana a avut strămoşi englezi, irlandezi, scoţieni, americani şi armeni. Din partea tatălui, era descendenta Regelui Carol al II-lea al Angliei.
 
În vara anului 1980, Prinţul Charles de Wales, moştenitorul tronului Regatului Unit, care o cunoştea pe Diana de câţiva ani, s-a interesat de ea ca posibilă mireasă. Cei doi au avut numeroase întâlniri în Londra, iar un an mai târziu, moştenitorul tronului britanic i-a dăruit Dianei un inel în valoare de 30.000 de lire, format din 14 diamante, ce înconjurau un safir. Charles şi Diana s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii fastuoase la Catedrala St. Paul.
 
După nuntă, Diana a devenit una dintre cele mai fotografiate femei din lume. Primul lor fiu, prinţul William, s-a născut în anul 1982, iar cel de-al doilea, prinţul Harry, în 1984, fiind al doilea şi al treilea în linia de succesiune la tronul britanic.
 
Sub ochii paparazzilor, s-a produs răcirea cuplului, care, în anul 1992, s-a despărţit oficial, ştirea făcând înconjurul lumii. Regina a fost de acord cu un „divorţ rapid“ al cuplului. De la căsătoria din 1981 şi până la divorţul din 1996, a fost numită Alteţa Sa Regală Prinţesa de Wales, iar după divorţ, Diana, Prinţesă de Wales.
 
Prinţesa Diana a continuat să se dedice proiectelor umanitare şi după divorţ. În ceea ce priveşte viaţa personală, s-a îndrăgostit de un cardiolog din Pakistan, Hasnat Khan, însă după doi ani, din cauza diferenţelor culturale, relaţia dintre cei doi a luat sfârşit. Ulterior, a avut o relaţie cu milionarul egiptean Dodi Al Fayed, legătură observată îndeaproape de paparazzi.
 
În anul 1997, pe 31 august, Diana a murit într-un accident de maşină, alături de Dodi şi de şeful securităţii de la Hotel Ritz din Paris, care a avut misiunea de a conduce maşina, pentru ca cei doi să fie feriţi de paparazzi. Niciunul nu purta centură de siguranţă. Deoarece erau urmăriţi de paparazzi pe motociclete, şoferul avea o viteză estimată la 200 km/h, într-o zonă unde viteza era restricţionată la 50 km/h. Când au intrat într-un tunel, acesta a pierdut controlul maşinii, care a ricoşat într-un zid şi s-a zdrobit de pilonii care susţineau partea superioară a pasajului. Paparazzi, aflaţi la 100 de metri în urma accidentului, au reuşit să se oprească la timp.
 
Diana a încetat din viaţă la spital, în urma unui stop cardiac. Singurul supravieţuitor a fost bodyguard-ul prinţesei, care nu îşi aminteşte nimic despre accident. Împrejurări morţii Dianei au fost subiectul unor numeroase teorii ale conspiraţiei.
 
După moartea ei, numeroase locuri din lumea întreagă au devenit zone memoriale pentru Diana, unde publicul lasă flori şi alte ofrande.
 
Vara aceasta, o rochie purtată de prințesa Diana cu prilejul unei vizite în Austria în 1986 s-a vândut la o licitație organizată de casa londoneză Kerry Taylor Auctions pentru suma de 96.000 de lire sterline. Este vorba despre una dintre rochiile pe care Lady Diana le-a comandat stilistei Catherine Walker, cu o lună înainte de vizita de stat în Austria la care a participat alături de prințul Charles.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii