Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Data de 20 octombrie marchează Ziua Mondială a Osteoporozei

ro

20 Oct, 2015 00:00 1878 Marime text


Data de 20 octombrie marchează Ziua Mondială a Osteoporozei, o boală scheletică ce presupune scăderea masei osoase, alterarea microarhitecturii țesutului osos și, prin urmare, creșterea riscului de fractură.
 
Cu această ocazie, Fundația Internațională de Osteoporoză lansează campanii dedicate creșterii gradului de conștientizare, de prevenire, de diagnosticare la nivel mondial și de informare privind tratamentul osteoporozei și al bolilor metabolice osoase.
 
Ziua Mondială a Osteoporozei a fost inițiată, la 20 octombrie 1996, de Societatea Națională pentru Osteoporoză din Marea Britanie și susținută de Comisia Europeană. În 1997, a fost marcată de Fundația Internațională pentru Osteoporoză, potrivit Agerpres. În 1998 și 1999, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a devenit copartener al marcării acestei zile. Această boală, supranumită „hoțul tăcut”, a devenit o importantă problemă de sănătate publică, cu consecințe majore asupra populației.
 
Conform datelor furnizate de OMS, în lume există peste 150 de milioane de oameni care suferă de această boală. S-a calculat că la fiecare 30 de secunde o persoană suferă o fractură osteoporotică. Mai mult, se estimează că în următorii 50 de ani numărul fracturilor osteoporotice se va dubla.
 
Sursa foto: rfi.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii