Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Celebrul psihiatru şi neuropatolog Alois Alzheimer...

ro

19 Dec, 2014 10:34 3724 Marime text
Celebrul psihiatru şi neuropatolog german Alois Alzheimer s-a stins din viaţă, la vârsta de 51 de ani, pe 19 decembrie 1915, din cauza unei endocardite septice.
Alois Alzheimer s-a născut la 14 iunie 1864, la Marktbreit, în familia notarului Eduard Alzheimer. A studiat medicina la Universităţile din Wurzburg şi Berlin, apoi timp de 14 ani, a fost medic la Spitalul de Boli Mintale din Frankfurt, unde, împreună cu alţi doctori, a întreprins primele studii de neuropatologie.
Alois Alzheimer a descris, pentru prima dată, o formă de demenţă degenerativă, ce îi poartă numele, respectiv „Boala Alzheimer”. La data de 3 noiembrie 1906, în cadrul unei conferinţe a psihiatrilor germani, Alzheimer a prezentat comunicarea asupra unei forme „particulare de îmbolnăvire a scoarţei creierului”. Acesta a fost primul caz diagnosticat de atrofie difuză presenilă a creierului.
Alzheimer a adus în medicină primele cunoştinţe asupra substratului morfologic al bolilor psihice, care duc la demenţă, precum paralizia generală, ateroscleroza, atrofiile senile şi presenile ale creierului.

 Sursa foto: www.articulos.sld.cu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii