Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Brigitte Bardot, una dintre cele mai fotografiate femei din lume...

ro

28 Sep, 2014 10:50 2808 Marime text
Actriţa care şi-a transformat iniţialele B.B. într-o legendă şi care evocă frumuseţea şi plăcerea de a trăi, îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 28 septembrie. Originară din Paris, Brigitte Bardon împlineşte, astăzi, 80 de ani.
La vârsta de 15 ani, apare pentru prima dată pe coperta revistei „Elle”. În anul în care se căsătoreşte cu Roger Vadim, debutează în filmul „Le trou normand” de Jean Boyer. Cu filmele „En cas de malheur” („În caz de nenorocire”) şi „Babette s’en va-t-en guerre” („Babette pleacă la război”), devine populară atât în Franţa, cât şi în Statele Unite. După divorţul de Roger Vadim, alte probleme personale şi o tentativă de sinucidere, interpretează rolul principal în filmul „Vie privee” („Viaţă privată”) şi devine una dintre cele mai fotografiate femei din lume. În 1966, se căsătoreşte cu omul de afaceri german Gunter Sachs, de care, ulterior, divorţează.
După filmul „Don Juan 73”, la vârsta de 38 de ani, şi-a anunţat retragerea definitivă din viaţa cinematografică. Căsătorită cu Bernand d’Ormale, duce o viaţă retrasă, dedicându-se acţiunilor de protecţie a animalelor. În anul 1986, a înfiinţat Fundaţia Brigitte Bardot pentru îngrijirea şi protecţia animalelor, iar în 2007, a fost aleasă de revista Empire printre cele mai sexy 100 de actriţe de filme din toate timpurile.
 
Sursa foto: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii