Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Au trecut 24 de ani de la moartea lui Freddie Mercury (video)

ro

24 Nov, 2015 00:00 3586 Marime text


Au trecut 24 de ani de când Freddie Mercury, liderul formaţiei britanice de muzică rock Queen, s-a stins din viaţă, la numai o zi după ce declarase public că suferă de SIDA. "Mi-am trăit viaţa din plin şi nu-mi pasă dacă mor mâine. Am făcut tot ce trebuia să fac", spunea Mercury într-un interviu din 1987.
 
Legendarul artist a murit la vârsta de 45 de ani, în Londra, pe 24 noiembrie 1991, din cauza unei pneumonii, o consecinţă a maladiei SIDA de care suferea de mai mulţi ani. Mercury a fost incinerat la cimitirul Kensal Green, iar cenuşa sa a fost împrăştiată pe lacul Geneva, lângă Montreux, Elveţia.
 
Ulterior, membrii Queen au fondat The Mercury Phoenix Trust şi au organizat concertul The Freddie Mercury Tribute, pentru prevenirea SIDA. Concertul, transmis în 76 de ţări, s-a desfăşurat pe Wembley Stadium, fiind prezenţi artişti importanţi din lumea muzicii, precum Elton John, George Michael, dar şi membrii trupei Metallica

Cine a fost Freddie Mercury

Născut în Zanzibar, în 1946, cu numele Farrokh Bulsara, şi educat în India, Freddie Mercury a înfiinţat trupa Queen în anul 1971, cu Brian May, Roger Taylor şi John Deacon. Queen a devenit un nume important în industria rock, odată cu lansarea celui de-al patrulea album al grupului care conţinea legendara piesă "Bohemian Rhapsody".
 
În calitate de compozitor, Freddie Mercury a scris numeroase hituri internaţionale, dintre care amintim "Killer Queen", "We Are The Champions", "Little Thing Called Love". În decursul carierei, a lansat şi două albume solo, "Mr. Bad Guy" (1985) şi "Barcelona" (1988). Deşi pe scenă Mercury era extravagant, în viaţa reală era mai retras, acordând puţine interviuri de-a lungul timpului. 
 
Sursa foto: theguardian.com





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii