Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi de muzică folk...

ro

10 Jul, 2014 00:00 8621 Marime text
Astăzi, Vasile Şeicaru, cunoscutul cântăreţ şi autor de muzică folk din România, împlineşte vârsta de 63 de ani. Celebrul folkist a făcut istorie în anii '80, cu piese de mare sensibilitate, precum „Aruncarea în valuri“ şi „La Adio“.

Vasile Şeicaru, originar din Galaţi, în anul 1970, a debutat ca solist vocal al formaţiei Cristal. Timp de şase ani, şi-a desfăşurat activitatea solistică în cadrul Cenaclului Flacăra, prin intermediul căruia a devenit cunoscut ca interpret şi compozitor de muzică folk. Începând cu anul 1990, a evoluat doar ca artist solo şi a participat la numeroase turnee naţionale şi internaţionale, susţinând concerte în Canada, Statele Unite ale Americii, Irlanda, Austria, Belgia şi Italia.

În 1996, Vasile Şeicaru a primit un premiu pentru întreaga activitate la Festivalul Naţional de Muzică Folk „Om Bun“. Opt ani mai târziu, Ion Iliescu, preşedintele României la acea vreme, i-a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră.
De-a lungul timpului, artistul a înregistrat zece albume, cel mai recent numindu-se „În oraşul cu floare de tei“. Dintre cele mai cunoscute melodii, amintim „Viaţa-i viaţa, banu-i ban“, „Din prea mult sau prea puţin“, „La Adio“.
Vasile Şeicaru va cânta în perioada 18-20 iulie la spectacolul Cenaclului Flacăra, organizat la Craiova, în memoria poetului Adrian Păunescu, care ar fi împlinit 71 de ani pe 20 iulie.

Sursa foto: porto-arte.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii