Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, unul dintre cei mai cunoscuţi actori de comedie...

ro

14 Aug, 2014 00:00 8331 Marime text
Astăzi, cunoscutul actor de comedie, scenarist, producător şi regizor Steve Martin, împlineşte vârsta de 69 de ani. Născut pe 14 august, în Waco, Texas, Statele Unite ale Americii, Stephen Glenn Martin, pe numele lui complet, în adolescenţă, a lucrat la şcoala The Magic Shop, în Disneyland, unde a învăţat să facă animale din baloane şi să jongleze, aptitudini care, mai târziu, îi vor folosi în filme.  
 
Înainte de a deveni actor, Steve Martin a câştigat un premiu Emmy pentru scenariul show-ului TV „The Smothers Brothers Comedy Hour”. În anul 1978, a interpretat primul său rol pe marele ecran, în filmul muzical „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. În decursul carierei, a jucat roluri excepţionale, remarcându-se ca un actor incredibil de talentat şi carismatic, cu o mimică expresivă şi amuzantă. 
Dintre cele mai cunoscute filme în care a interpretat roluri amintim „Tatăl miresei”, „Roxanne”, „Sergentul Bilko”, „Cu duzina e mai ieftin”, „Pantera roz”. Datorită talentului său, Steve Martin ocupă locul şase în topul 100 al celor mai buni actori de comedie.
 
În ceea ce priveşte viaţa personală, din 1986 până în 1994, a fost căsătorit cu actriţa Victoria Tennant. Ulterior, în anul 2007, Steve Martin s-a recăsătorit cu scriitoarea Anne Stringfield, cu 26 de ani mai tânără decât el, iar cinci ani mai târziu, când avea 67 de ani, a devenit pentru prima oară tată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii