Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, Ştefan Bănică ar fi împlinit 81 de ani (video)

ro

11 Nov, 2014 00:00 2855 Marime text
Născut pe 11 noiembrie, îndrăgitul actor român Ştefan Bănică ar fi împlinit, astăzi, vârsta de 81 de ani.
Originar din Călăraşi, Ştefan Bănică a jucat în peste 20 de filme, printre acestea numărându-se „Golgota“ (1966), „Brigada Diverse intră în acţiune“ (1970), „Păcală“ (1974), „Nea Mărin Miliardar“ (1979), „De ce trag clopotele, Mitică?“ (1982), „Cel mai iubit dintre pământeni“ (1993). Pe scena Teatrului de Revistă, a interpretat roluri memorabile, iar apariţiile cu actriţa Stela Popescu la emisiunile de televiziune sunt amintite şi în prezent.
Ştefan Bănică a fost şi un bun cântăreţ. Dintre piesele muzicale interpretate de actor, amintim „Îmi acordaţi un dans“, „Cum am ajuns să te iubesc“, „Hei, coşar, coşar“. Fiul său, Ştefan Bănică Jr., i-a urmat paşii în actorie, dar mai ales în muzică, fiind distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D - „Arta Spectacolului“, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ puse în slujba artei scenice şi a spectacolului“.
În anul 1995, actorul Ştefan Bănică s-a stins din viaţă, provocând tristeţe în sufletele publicului român. Opera sa e urmărită şi în prezent, fie că vorbim de un film sau o melodie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii