Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, regizorul unuia dintre cele mai emoţionante filme din toate timpurile...

ro

18 Dec, 2015 14:18 1809 Marime text
Regizorul, producătorul şi scenaristul american Steven Spielberg împlineşte, astăzi, vârsta de 69 de ani.
 

Steven Spielberg s-a născut în Cincinnati, Ohio, şi este fiul inginerului Arnold Spielberg şi al pianistei Leah Spielberg. A realizat primul film la vârsta de 12 ani, un western de opt minute. Ulterior, a devenit cel mai tânăr regizor de la studiourile Universal.
 
După ce a debutat în televiziune, a reuşit să se impună ca cel mai prolific regizor de film din cinematografia americană. La scurt timp de la debut, a câştigat trei Oscaruri cu producţia "Fălci". Şi-a consacrat numele cu filmul "The Color Purple" ("Culoare purpurie"), lansat în 1985, care a avut 11 nominalizări la Oscar şi 100 de milioane de dolari încasări. Lista poate continua cu "Jurassic Park", "Lista lui Schindler", "Salvaţi soldatul Ryan".
 
Tot el este regizorul unuia dintre cele mai emoţionante filme din toate timpurile, "E.T. Extraterestrul", premiat cu Globul de Aur pentru cel mai bun film, fiind distins, de asemenea, cu patru Oscaruri şi alte 33 de premii.
 
Regizorul american este pe cale să termine "The Adventures of Tintin", o adaptare a cărților de benzi desenate pentru copii cu același nume care va fi lansată pe ecrane anul viitor. Spielberg lucrează în paralel la "Ready Player One", un film science fiction, ce are la bază romanul scris de Ernest Cline și a cărui premieră va avea loc în 2017.
 
Sursa foto: huffingtonpost.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii