Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, celebra cântăreaţă Sarah Brightman... (video)

ro

14 Aug, 2014 11:34 3792 Marime text
Născută pe 14 august, în Anglia, cântăreaţă Sarah Brightman, cunoscută în întreaga lume, îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Artista împlineşte vârsta de 54 de ani.

Sarah Brightman şi-a început cariera devreme, la 12 ani, interpretând un rol în muzicalul „London's West End". Şase ani mai târziu, a lansat primul single, intitulat „I lost my heart to a starship trooper", care a devenit imediat un hit. Jocurile Olimpice din anul 1992 au reprezentat o rampă de lansare pentru artistă, ca urmare a interpretării melodiei „Amigos para siempre”, alături de tenorul spaniol Jose Carreras.
 
Artista a cântat în engleză, spaniolă, franceză, latină, germană, italiană, hindi şi mandarină. În decursul carierei, a primit 160 de discuri de aur şi de platină, în 34 de ţări, şi este singurul artist din lume care a ocupat primul loc în Billboard, destinat muzicii clasice, şi, simultan, în categoria Dance. De asemenea, ocupă un loc în Guinness World Record pentru melodia „Time To Say Goodbye”. Brightman s-a impus ca cea mai bine vândută soprană din toate timpurile, cu vânzări de peste 26 de milioane de albume şi peste două milioane de DVD-uri. Duetul cu tenorul Andrea Bocelli a fost vândut în peste trei milioane de exemplare în Germania, devenind cel mai bine vândut single din istoria acestei ţări europene.
Pe 13 noiembrie 2014, Sarah Brightman va concerta în România, la Bucureşti.
 
Sursa foto: zimbio.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii