Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Artista al cărei machiaj era asemănător celui purtat de Cleopatra... (video)

ro

23 Jul, 2016 00:00 2978 Marime text
La data de 23 iulie 2011, Amy Winehouse a murit, la vârsta de 27 de ani, din cauza unei supradoze. În ziua decesului, casa de discuri Universal Republic a emis un comunicat de presă prin care îşi exprima regretul faţă de „pierderea neaşteptată a unei cântăreţe şi compozitoare talentate“.
 
Amy a intrat în contact cu lumea muzicală de mic copil. La vârsta de zece ani, a pus bazele unei formaţii de muzică rap, cu o prietenă din copilărie, pentru ca, la 13 ani, să se înscrie la Şcoala de Arte „Sylvia Young“, unde a obţinut o bursă de studiu, dar, din cauza lipsei de disciplină, este exmatriculată şi frecventează o şcoală din Londra. Ulterior, lucrează ca jurnalistă şi cântă într-o formaţie locală.
 
În anul 2003, Amy Winehouse a lansat albumul „Frank“, discul fiind foarte bine primit atât de public, cât şi de critici. Un an mai târziu, este nominalizată la premiile BRIT, iar după o serie de concerte, se retrage din viaţa publică din cauza dependenţei de alcool. În 2006, revine în atenţia presei, cu un look schimbat: machiajul ei era asemănător celui purtat de Cleopatra. A abordat genuri muzicale diferite, printre acestea numărându-se blues, soul, jazz-ul anilor ’60.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii