Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Anthony Hopkins împlineşte, astăzi, 77 de ani

ro

31 Dec, 2014 10:23 1535 Marime text
Cunoscut mai ales pentru rolul doctorului Hannibal Lecter din filmul „Tăcerea mieilor”, actorul Anthony Hopkins îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 31 decembrie. Astăzi, împlineşte venerabila vârstă de 77 de ani.
Singurul copil al unei familii de brutari, Anthony Hopkins s-a născut şi a copilărit în Wales. Deoarece nu îi plăcea şcoala, le-a dat mult de furcă părinţilor lor. Îşi petrecea majoritatea timpului singur, desenând sau cântând la pian.
În 1960, s-a înscris la şcoala „Royal Academy of Dramatic Arts", pe care a absolvit-o trei ani mai târziu. În perioada care a urmat, Hopkins a devenit cunoscut pe scenele teatrelor din Marea Britanie, în spectacole precum „Hamlet", „Lion In Winter".
Debutează pe Broadway în 1974, în „Equus". Pentru rolul lui Hannibal din „Tăcerea mieilor” („The Silence Of The Lamps"), a fost distins cu un Oscar. Urmează filme precum „Shadowlands", „The Mask of Zorro", „ Red Dragon". În decursul carierei, potrivit Wikipedia, a jucat în peste 100 de filme, seriale de televiziune şi piese de teatru.
 
Sursa foto: www.classicfm.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii