Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Angela Similea, un exemplu de perseverenţă şi ambiţie, îşi sărbătoreşte ziua de naştere astăzi (video)

ro

09 Jul, 2015 00:00 5340 Marime text
Un exemplu de perseverenţă şi de ambiţie, Angela Similea îşi sărbătoreşte ziua de naştere astăzi. Celebra cântăreaţă împlineşte 69 de ani.
După ce a asistat la un concert al Mariei Tănase, a cuprins-o dragostea pentru muzică şi a ştiut că îşi doreşte să devină cântăreaţă, spre nemulţumirea mamei ei, care dorea o carieră de medic pentru fiica sa.
 
Angela Similea a fost descoperită de profesorul de muzică Marin Teofil. Ulterior, a luat lecţii de canto şi a lucrat cu Aura Urziceanu, Mihai Constantinescu, Dida Drăgan. În 1970, datorită talentului şi vocii sale deosebite, Angela Similea a obţinut premiul Festivalului Internaţional "Cerbul de Aur". După participarea la acest festival, nu mai era niciun dubiu, Angela Similea ajunsese în sufletul românilor, urmând să fie privită şi ascultată cu atenţie sporită şi mai multă curiozitate.
 
Printre cele mai frumoase melodii ale artistei se numără "Un albastru infinit", "Când vei înceta să mă iubeşti", "De n-ai să vii", "Să mori de dragoste rănită", "Iubeşte-mă de-ţi plac aşa cum sunt", "Între noi, tangoul", "Să te gândeşti din când în când la mine".
 
Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii