Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Adrian Enache schimbă prefixul astăzi (video)

ro

12 Jun, 2016 00:00 2443 Marime text

 
Cunoscutul artist Adrian Enache s-a născut la Galaţi, pe data de 12 iunie 1966. Astăzi este o zi specială pentru el, nu îşi sărbătoreşte doar ziua de naştere, ci îşi schimbă şi prefixul. Adrian Enache împlineşte 50 de ani.
 
A fost fotbalist de performanţă, dar la 19 ani, a abandonat cariera sportivă şi a optat pentru muzică. Debutul muzical s-a desfăşurat alături de trupa rock Phoebus, din Galaţi, cu care a câştigat diverse premii. Mihaela Runceanu a fost cea care l-a convins să se înscrie la Şcoala Populară de Artă.
 
În 1990, an în care obţine Premiul al doilea la Festivalul de la Mamaia, urmează o perioadă fructuoasă din punct de vedere muzical. Şase ani mai târziu, la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” lansează primul album, „E o nebunie”. Cel de-al doilea album „Nebun după femei” apare în colaborare cu mai mulţi artişti, precum Aurelian Temişan, Daniel Iordăchioaie, Elena Cîrstea, trupa Taxi.
 
Adrian Enache a cântat în numeroase spectacole alături de nume mari ale muzicii internaționale precum Johnny Logan sau Toto Cutugno. Dintre premiile obținute de el amintim Festivalul de muzică rock, Buzău, Festivalul Interferențe rock, Târgu Mureș, Festivalul Constelații rock, Râmnicu Vâlcea, Festivalul Ancora de aur, Mangalia.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii