Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? A sosit una dintre cele mai aşteptate zile de către cei mici! (video)

ro

01 Jun, 2016 00:00 1947 Marime text
A sosit una dintre cele mai aşteptate zile de către mici, 1 iunie! Această zi este probabil una dintre cele mai fericite zile din an pentru cei mai mici dintre noi. Aceştia sunt sărbătoriți astăzi, de Ziua Copilului, o zi ce are rolul de a promova şi proteja drepturile copiilor.
 
„Ziua Copilului” a fost menţionată, pentru prima dată, în 1925, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor de la Geneva. În cadrul conferinţei, reprezentanţi din 54 de ţări au adoptat „Declaraţia pentru Protecţia Copilului”. Conform recomandării transmise de UNICEF, 29 de ani mai târziu, fiecare stat trebuia să dedice o zi copiilor. De atunci, la date diferite, cei mici sunt sărbătoriţi în întreaga lume.
 
Ziua Copilului ar putea deveni liberă. Iniţiatorii proiectului au apreciat, în expunerea de motive, că timpul petrecut de părinţi alături de copii reprezintă cea mai eficientă şi simplă metodă de a forma şi consolida o relaţie sănătoasă copil-părinte.
 
În decursul acestei zile, în România, sunt organizate numeroase activităţi, spectacole, concerte şi jocuri menite să îmbunătăţească şi să bucure viaţa copiilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii