Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? 7 ianuarie este o zi importantă pentru actorul Nicolas Cage

ro

07 Jan, 2016 00:00 3052 Marime text
Nicolas Cage îşi sărbătoreşte ziua de naştere astăzi. Celebrul actor împlineşte vârsta de 52 de ani.
 
Pe numele real Nicolas Kim Coppola, Nicolas Cage s-a născut pe 7 ianuarie 1964, în Long Beach, California, ca fiu al unui profesor de literatură şi a unei mame dansatoare. Este nepotul regizorului Francis Ford Coppola şi văr cu regizorii Roman Coppola şi Sofia Coppola.
 
Cage a frecventat cursurile liceului din Beverly Hills, apoi pe cele ale Şcolii de Teatru, Film şi Televiziune din UCLA. În 1987, a jucat în comedia romantică „Moonstruck”, alături de Cher, iar trei ani mai târziu, în „Wild at Heart”, recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes.
 
Rolul alcoolicului sinucigaş din „Leaving Las Vegas” i-a adus un premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, fiind de două ori nominalizat la Premiile Academiei Americane de Film. Este cunoscut mai ales pentru rolul din „Ghost Rider”. Dintre alte filme în care a mai jucat amintim „Peggy Sue Got Married”, Raising Arizona”, „Time To Kill”, „Honeymoon in Vegas”, „Gone in Sixty Seconds”.
 
În anul 2012, pentru filmările „Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance”, echipa producţiei a blocat Transfăgărăşanul, acolo unde o dublură a lui Cage a filmat mai multe scene, iar actorul a putut să fie văzut la cariera minieră Roşia, în apropiere de Rovinari. În 2014, Cage a revenit în România pentru a lucra la filmul „The Dying of the Light”, în regia lui Paul Schrader, filmările având loc în Mamaia, Bucureşti şi la studiourile Castel Film.  
 
Sursa foto: mixdecultura.ro    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii